Hlavní obsah

Mladý řidič utopil audi v rybníku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém štěstí může hovořit čtyřiadvacetiletý mladík, který v neděli ráno v Rychvaldu na Karvinsku nezvládl řízení osobního automobilu Audi Q7 a skončil s ním v rybníku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda na utopeném autě přesahuje 200 tisíc korun.

Vytahování utopeného audi z rybníkaVideo: Jakub Kozák,www.pozary.cz

 
Článek

O kuriózní nehodě se dozvěděli policisté a hasiči zhruba v 6:45 hodin. „Řidič jel po Orlovské ulici z Ostravy do Rychvaldu. V levotočivé zatáčce se plně nevěnoval řízení a sjel s vozem do rybníku,“ uvedl karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že mladík byl po nehodě podchlazen, proto byl odvezen k ošetření do bohumínské nemocnice.

Foto: Jakub Kozák, www.pozary.cz

Škoda na utopeném autě přesahuje 200 tisíc korun.

„Řidič nebyl majitelem vozu, alkohol ani návykové látky u něj v době řízení zjištěny nebyly,“ doplnila.

Luxusní audi museli z vody vytáhnout hasiči. „Vozidlo se nacházelo zhruba 40 metrů od břehu v hloubce asi 1,5 metru. Z vody trčela pouze střecha. I když k úniku provozních kapalin naštěstí nedošlo, hasiči po celou dobu zásahu sledovali vodní hladinu a měli připraveny prostředky k zachycení případného úniku provozních kapalin,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Foto: Jakub Kozák, www.pozary.cz

Zpět na silnici dostal audi až speciální jeřáb Hydrokon 240 K7 ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru z Hlučína. Kvůli přemístění auta z rybníku na břeh museli hasiči ořezat i větve stromu, který bránil hydraulické ruce ve vyproštění vozidla. „Celý zásah hasičům zabral zhruba šest hodin,“ doplnil Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám