Hlavní obsah

Těla mrtvých Češek dorazila z Egypta bez orgánů

• Aktualizováno
Právo, hon

Moravskoslezská policie dosud nemá výsledky pitvy dvou turistek z Karviné, které na konci července za záhadných okolností zemřely na otravu během dovolené v Egyptě. Podle deníku Blesk přišla těla obou mrtvých do České republiky bez vnitřních orgánů, takže pitva nedokázala příčinu otravy určit. Orgány zůstaly v Egyptě.

Foto: Pavel Karban, Právo

Fotografie z pohřbu matky a dcery, které zemřely v Egyptě.

Článek

Policie tyto informace odmítla komentovat. „Dosud jsme neobdrželi výsledky znaleckého zkoumání a dílčí informace zveřejňovat nebudeme,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Také šéf Ústavu soudního lékařství Igor Dvořáček nechtěl komentovat zprávy, podle nichž přišla těla z Egypta bez vnitřních orgánů. „Nezlobte se, ale máme na tento případ absolutní embargo,“ řekl Právu.

Dutiny vzniklé po odnětí vnitřností byly podle Blesku, který se odvolává na anonymní policejní zdroj, napuštěny formaldehydem. To znemožňuje zjistit příčinu smrti. V Egyptě zůstaly plíce, celý trávicí trakt, slezina, ledviny, játra i vnitřní pohlavní orgány. Podle deníku tak nelze prokázat, zda například nebyla žena před smrtí znásilněna. Protože chybí orgány a tělesné tekutiny, není možné zjistit, čím byly matka s dcerou otráveny.

Policejní zdroj deníku řekl, že to působí tak, jako by Egypťané nechtěli, aby se případ vyšetřil.

Manžel otrávené šestatřicetileté ženy a otec dívky Petr Kramný nadále zůstává v hotelu v Egyptě, protože je zatím jediným podezřelým. Obviněn ale nebyl. Muž ale jakýkoliv podíl na tragédii odmítá a neúspěšně se snaží prostřednictvím velvyslanectví o návrat do své vlasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám