Hlavní obsah

V Praze našli dvouletou holčičku, hlídali ji bezdomovci

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Poměrně kuriózní případ řeší od sobotního podvečera pražští policisté. Těm kolem 18. hodiny zavolal na linku 158 muž s tím, že má u sebe přibližně dvouletou holčičku, kterou mu na chvíli předali bezdomovci na hlídání, ovšem nikdo se už pro ni nevrátil. Uvedla to mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají rodiče malé dívky.

Článek

V neděli odpoledne Kropáčová uvedla, že kriminalisté už s největší pravděpodobností totožnost dítěte znají. „Musíme ale počkat, až ji ztotožní její příbuzní,” uvedla mluvčí.

Dítě hlídali bezdomovci

„Úplně na začátku měl bezdomovcům předat holčičku na krátké pohlídání údajně její otec a ten si pro dítě už nepřišel. Z tohoto důvodu holčičku předali muži, který stál na zastávce Václavské náměstí,“ popsala zažítek pátrání mluvčí.

Policisté si proto malou holčičku převzali a vyrozuměli Orgán sociálně právní ochrany dítěte. „Jelikož se policistům nepodařilo zjistit, komu dítě patří a do současné chvíle holčička nikomu neschází, byla umístěna do kojeneckého centra,“ doplnila Kropáčová.

Jak mluvčí uvedla, jde o holčičku ve věku od 1,5 roku do dvou let. Je 80 cm vysoká, má blonďaté rovné vlásky po ramena s krátkou ofinou. V době nalezení měla vlasy svázány na vrchní části hlavy do culíku s růžovou gumičkou.

„Dívenka má modré oči, je dobře živená, čistá a bez zjevných známek násilí. Oblečena je do růžových šatů zn. Designers at Debenhams a na nohou má růžové botičky, tzv. crossky s motivem pejska,“ sdělila Kropáčová.

Policie žádá občany, pokud by věděli, jak se dívenka jmenuje, nebo čí je, aby okamžitě zavolali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám