Hlavní obsah

Daňhel: V kauze CASA chci svědčit

Právo, jfk

Obžaloba ze zneužití nezletilé dívky Karla Daňhela podle jeho slov nezlomila a je připraven podat své svědectví při vyšetřování kauzy CASA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Daňhel

Článek

„Svůj názor jsem nezměnil, v kauze CASA, pokud budu vyzván k podání svědectví a pokud tato kauza půjde k soudu, jsem připraven svědčit,“ řekl Právu Daňhel bezprostředně po vynesení verdiktu.

Výsledek soudního procesu mu každopádně přinesl velkou úlevu v osobním životě. „Jsem rád, že je celá tahle anabáze konečně u konce a že konečně začnu žít normální život,“ reagoval na verdikt.

Jeho obhájkyně už v závěrečné řeči celý proces se svým klientem přirovnala k jiné kauze z poslední doby. V ní mělo podle olomouckých žalobců dojít ke zneužití vojenského zpravodajství v případu, který souvisí s aktuálně stíhanou bývalou ředitelkou kabinetu premiéra Janou Nagyovou. Ta měla nechat zpravodajci sledovat manželku předsedy vlády Petra Nečase (ODS).

Podle Lucie Hrdé jde jen o další příklad, kdy byla rozvědka zneužita.

„Generál Kovanda vydal před časem prohlášení na internetu, že obhajoba, tedy já, viním Vojenské zpravodajství ze zneužívání postavení. Oni se proti tomu striktně ohrazovali, že nic takového nedělají. Načež za čtrnáct dní se stalo to, o čem všichni víme,“ podotkla advokátka Hrdá.

Reklama

Výběr článků

Načítám