Hlavní obsah

Při nehodě cisterny a vlaku se v Opavě zranilo sedm lidí

Právo, hon
Opava
Aktualizováno

Při střetu nákladního automobilu s vlakem v Opavě bylo v sobotu brzo ráno zraněno sedm lidí. Řidič nákladní cisterny nedal při příjezdu na železniční přejezd přednost projíždějícímu osobnímu vlaku. Při následném střetu byli zraněni strojvedoucí, průvodčí a cestující. Policie původně informovala o šesti zraněných, záchranáři číslo upřesnili na sedm.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku u OpavyVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na železničním přejezdu se světly mezi zastávkami Opava-západ a Vávrovice. „Řidič přijížděl ve směru do Opavy. Nerespektoval světelnou signalizaci a vjel na železniční přejezd,“ uvedla mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Záchranka na místě ošetřila celkem sedm lidí, šest jich bylo převezeno do nemocnice. „Utrpěli lehká až středně těžká zranění, mezi nimiž dominovala poranění zad, hrudníku, končetin nebo hlavy, naraženiny a oděrky,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„Zranění byli předáni do péče chirurgické ambulance. Sedmý pacient byl ošetřen na místě nehody, jeho stav nevyžadoval ošetření ve zdravotnickém zařízení,“ dodal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Při střetu osobní vlak vykolejil. Cisterna prorazila plot a skončila částečně na zahradě rodinného domku. Policie musela kvůli nehodě uzavřít hlavní silniční tah mezi Opavou a Bruntálem, doprava je vedena přes okolní obce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám