Hlavní obsah

Sportovní vůz předjížděl na horizontu rychlostí 130 km/h, zemřel řidič v protisměru

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Pětapadesátiletý muž zemřel po nehodě u jihočeské Třeboně, když do jeho vozidla narazilo tuningové auto. Jeho řidič předjížděl na nepřehledném úseku na horizontu a ručička tachometru se při srážce zastavila na rychlosti 130 km/h. Těžké zranění utrpěl předjíždějící řidič i další dva lidé.

Foto: Policie ČR

Riskantní předjíždění stálo protijedoucího řidiče život

Článek

Pětadvacetiletý muž jel v úterý večer ve sportovně upraveném vozu Škoda Octavia ve směru od Českých Budějovic, když se rozhodl předjíždět nejméně dvě další auta na nepřehledném úseku na horizontu.

V protisměru se střetl nejprve s renaultem, který byl odhozen mimo silnici, poté se dostal do smyku a narazil bokem do předjížděného citroënu. Řidič škody následně vyjel mimo silnici, kde narazil do svahu a stromu. Tachometr vozidla, které riskantně předjíždělo, se zastavil na rychlosti 130 km/h.

Foto: Policie ČR

Riskantní předjíždění stálo protijedoucího řidiče život

Řidič renaultu utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Dva spolujezdci z octavie byli převezeni do nemocnice v Českých Budějovicích. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Riskantní předjíždění stálo protijedoucího řidiče život

„Podezřelý byl leteckou záchrannou službou převezen s těžkými zraněními do nemocnice v Českých Budějovicích, zde mu byla odebrána krev ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Vozidlo Škoda Octavia bylo zajištěno pro případné znalecké zkoumání,“ informovala mluvčí policie Hana Millerová.

Kriminalisté případ vyšetřují kvůli podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám