Hlavní obsah

Znásilnění a pokus o vraždu. Policie dopadla 16letého chlapce s tváří andílka

Právo,
Hradec Králové
Aktualizováno

Královéhradečtí policisté v úterý zadrželi šestnáctiletého chlapce z Pardubic, který měl v noci na čtvrtek zaútočit na devětadvacetiletou ženu, s níž se seznámil na jedné z hradeckých diskoték. Podle vyšetřovatelů ji znásilnil a pak se ji pokusil i usmrtit. Žena útok přežila. Kriminalisté po něm pátrali a varovali, že může být velmi nebezpečný.

Foto: Policie ČR

Článek

"Podezřelého z pokusu vraždy a znásilnění jsme v 16:35 chytili v Jungmannově ulici v Hradci Králové," řekla hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

"V tuto chvíli jsme zahájili prvotní úkony ve vyšetřování. Podezřelý je u výslechu,“ řekla s tím, že zadržení proběhlo bez problémů.

Pozval ji domů, pak na ni zaútočil

"Postižená strávila ve středu 5. června večer několik hodin na diskotéce Neon na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Před druhou hodinou ranní odešla domů," přiblížila případ Kormošová.

Z diskotéky se za ní prakticky hned po jejím odchodu vydal mladík, se kterým v průběhu večera hovořila, a během cesty ji pozval k sobě domů.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Z této hradecké diskotéky napadená žena odešla, zhruba o kilometr dál byla málem zavražděna.

"V sadech Vítězslava Nováka na ni fyzicky zaútočil se sexuálním motivem a následně se ji pokusil usmrtit. Žena ovšem útok přežila a okolo čtvrté hodiny ráno vyhledala pomoc na vrátnici nedaleké nemocnice," dodala Kormošová.

Kriminalisté nyní mladíka podezírají ze závažných trestných činů pokusu o vraždu a znásilnění.

"Působí až dětským dojmem," řekla mluvčí k popisu mladíka ve chvíli, kdy po něm bylo vyhlašováno pátrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám