Hlavní obsah

Policie obvinila z pokusu o vraždu hosta restaurace, který střílel na číšníka

Jihlava

Policie obvinila jednapadesátiletého muže z Pelhřimova z pokusu o vraždu číšníka v místní restauraci. Čin se stal v pondělí krátce před 17.00. Muži hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let. Státní zástupce dostal od policie podnět k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Novinářům to v úterý řekl kriminalista Pavel Kubiš.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Po předchozí hádce, kdy ho číšník kvůli silné podnapilosti vykázal z restaurace, si muž odešel zřejmě domů pro nelegálně drženou pistoli ráže 7,65 milimetru a nejméně dvakrát na číšníka vystřelil. Způsobil mu tím poranění břicha, obličeje a prstu na ruce," uvedl Kubiš.

Číšník byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice v Českých Budějovicích, kde se podrobil operaci. "Pacient je stabilizovaný, první operace skončila s dobrým výsledkem, dnes podstoupí další operační zákrok. Jeho stav je poměrně solidní," řekl v úterý bez dalších podrobností mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek.

Obviněný muž byl ihned po činu zadržen. "Po vystřízlivění byl vyslechnut jako podezřelý a ke všemu se přiznal. Jako obviněný odmítl k věci vypovídat," dodal Kubiš. Kromě pokusu o vraždu je muž stíhán také za nedovolené ozbrojování. V minulosti byl dvakrát trestán za výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí, ve vězení nebyl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám