Hlavní obsah

Pomohla jsem jí z depresí, řekla žena, která podřezala ve stanu 19letou dceru

– České Budějovice
Právo, Pavel Orholz

Před Krajským soudem v Českých Budějovicích se v pondělí začala hájit 48letá žena z Prahy, která podle obžaloby zavraždila loni v září ve stanu na louce v obci Borová Lada na Prachaticku svou 19letou dceru. Žena u soudu vypověděla, že má esoterické schopnosti a dívku vyvedla ze světa kuželem světla. Dívce prý doktoři nedokázali pomoci z depresí.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Žena, která prořízla dceři hrdlo, se hájí před krajským soudem.

Článek

Obžaloba klade ženě za vinu, že v době od 3. do 6. září v katastru obce Borová Lada na louce úmyslně usmrtila svoji dceru, a to tak, že jí kobercovým odlamovacím nožem prořízla krk a krkavici.

V době vraždy byla dívka bezvládná poté, co požila silná hypnotika a také antidepresiva. Matka na ní pravděpodobně klečela. Krk jí přeřízla třemi ranami.

Když se s ní setkám, směje se a je s mým bývalým přítelem. Žije nyní v lásce.
Obžalovaná

Obžalovaná vypověděla, že původně měly odejít z pozemského světa obě, ale ona už po ukončení života dívky v sobě nenalezla sílu. Způsobila si dvě řezná zranění na krku.

„Řezná zranění nebyla hluboká a dá se říci, že by pravděpodobně žena přežila i bez zásahu lékaře,“ konstatoval soudní znalec z oboru patologie František Vorel.

Ona už se teď směje, tvrdí matka

Podle matky je už dceři nyní dobře a směje se. „Když se s ní setkám, směje se a je s mým bývalým přítelem. Žije nyní v lásce,“ uvedla u soudu.

Je přesvědčená, že má esoterické schopnosti, mluví s archandělem Michaelem, který však vzkazy o pozemském utrpení nechápe.

„Pomáhám tam, kde nedokážou pomoci lékaři,“ uvedla žena. Soud pokračuje v pátek a ženě hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám