Hlavní obsah

Utonulého cyklistu vytáhli z řeky, chvíli předtím ho viděli, jak zápasí s kolem

Novinky, Ondřej Kořínek
Valašské Meziříčí

Bezvládné tělo muže, které plulo po hladině, vytáhli v sobotu odpoledne cyklisté z řeky Bečvy na Valašskomeziříčsku. Chvíli předtím ho viděli značně opilého, jak se snaží zvednout své kolo. Ani pohotová resuscitace utonulému život nezachránila.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dvojice cyklistů si těla všimla ve Stříteži nad Bečvou, ihned ho vytáhla a začala s resuscitací. Mezitím cyklisté také přivolali záchrannou službu.

"Bohužel se muže zachránit nepodařilo. Lékař, který dorazil po několika minutách na místo události, konstatoval smrt," informovala mluvčí policie Lenka Javorková.

Policejní hlídka vyslechla svědky a cyklisty, kteří se pokoušeli utonulého zachránit. Z jejich výpovědi vyšlo najevo, že viděli muže na cyklostezce asi půl hodiny předtím, když se snažil ze země zvednout svoje kolo. Muž byl podle nich silně opilý.

"Policisté zjistili, že se jedná o jedenašedesátiletého muže ze Stříteže nad Bečvou. Jeho jízdní kolo se našlo na břehu Bečvy. Cizí zavinění jsme dosavadním šetřením nezjistili," doplnila mluvčí s tím, že přítomnost alkoholu bude jasná až po pitvě. Příčinu úmrtí lékař na místě neurčil, ale s největší pravděpodobností se muž utopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám