Hlavní obsah

Majitel obchodu nechal zvířata ve výloze a odjel do ciziny, osmáci nepřežili

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Čtyři dny bez jídla a pití byli ve výloze prodejny v historickém centru Hradci Králové zavřeni čtyři osmáci degu. Na dveřích provozovny se nacházelo pouze sdělení, že je od 3. dubna z technických důvodů uzavřena. Než se je podařilo zachránit, dva uhynuli a zbývající pojídali z hladu jejich ostatky.

Foto: Městská policie Hradec Králové

Pes opuštěný majitelem

Článek

„Přes sklo výlohy bylo vidět, že v napáječkách chybí voda a v miskách není žádné jídlo. Strážníci se pokusili kontaktovat majitele provozovny, telefon však nikdo nezvedal,“ uvedla mluvčí městských strážníků Eva Čížková. Bohužel už následující den se hlídce naskytl nehezký pohled.

„Dva osmáci uhynuli a zbylá zvířata je pojídala. Ve druhé výloze stálo zakalené akvárium s dosud žijícími rybičkami,“ vylíčila Čížková. Ihned proto byli kontaktováni pracovníci Krajské veterinární správy a společně s nimi se strážníci vypravili zbylá zvířata zachránit.

Foto: Městská policie Hradec Králové

Strážníci psa odvezli do útulku, o ostatní zvířata se stará bývalá zaměstnankyně prodejny

Při zakrývání výlohy oslovili strážníky majitelé sousední restaurace a upozornili na psa, který se nachází ve dvoře této prodejny. Je v kotci plném výkalů, bez jídla a pití zavřen několik dní.

Foto: Profimedia.cz

Osmák degu

„Policii se podařilo zkontaktovat otce majitele. Ten přislíbil, že se dostaví na místo a odemkne. Uvedl, že syn je mimo republiku, a on neví, kdy se vrátí. Po odemčení provozovny strážníci za asistence pracovníků Krajské veterinární správy psa odchytli a převezli do útulku,“ doplnil mluvčí Čížková. O zbylá zvířata se přislíbila postarat bývalá zaměstnankyně prodejny.

Reklama

Výběr článků

Načítám