Hlavní obsah

Pohřešovanou školačku našli na skládce, její tělo skončilo v kontejneru

Právo, pch
Jihlava

Kriminalisté objevili na skládce komunálního odpadu v Jihlavě torzo lidského těla. Mělo by jít o školačku z Jihlavska, která se pohřešuje od předminulého víkendu. Právu potvrdily informace o nálezu dva na sobě nezávislé zdroje. Policie zatím případ nechce komentovat a v pátrání na skládce pokračuje.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Patnáctiletá žákyně deváté třídy základní školy byla naposledy viděna v noci z pátku na sobotu 16. března na jihlavské diskotéce, odkud měla odejít s neznámým mužem. V úterý pozdě večer kriminalisté začali prohledávat skládku komunálního odpadu v Jihlavě-Henčově.

„Na příkaz policie jsme skládku uzavřeli po deváté hodině večer (v úterý, pozn. red.) a mělo by to být minimálně na dva dny,“ potvrdil aktuální situaci mluvčí provozovatele zařízení Martin Málek. V uzavřeném areálu pracují policejní technici a policisté se psy.

„Kriminalisté provádějí od úterý úkony trestního řízení, související s pátráním po pohřešované osobě, mladistvé dívce. Probíhají zejména v areálu skládky komunálního odpadu v Jihlavě-Henčově,“ potvrdila policie ve stručné tiskové zprávě.

„Ve středu dopoledne byly na skládce zajištěny důležité stopy, které budou předmětem dalšího zkoumání a kriminalistických expertiz. Další informace týkající se prováděných úkonů a probíhajícího trestního řízení nebudeme z taktických důvodů komentovat,“ doplnil náměstek šéfa kriminálky Pavel Peňáz.

Podle serveru tn.cz byli zadrženi dva mladíci. Jsou podezřelí, že by mohli čin spáchat. Jeden z nich se prý přiznal, že mrtvou hodil do kontejneru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám