Hlavní obsah

Lidé v Jeseníku chodili kolem brutálního útoku v obchodním centru, nikdo nepomohl

Právo, Miloslav Hradil
Jeseník

Lidská lhostejnost se projevila v plné nahotě v obchodním centru v Jeseníku. Třiatřicetiletý útočník tu brutálně napadal o rok staršího muže. Kolem procházející lidé napadenému nepomohli, ani mu nepřivolali pomoc prostřednictvím tísňové linky.

Brutální útok v jesenickém obchodním centru

 
Článek

Čin se stal 5. března odpoledne, policie o něm informovala v pondělí. „Ve vstupní hale obchodního centra v Jeseníku přistoupil útočník k sedícímu a nic netušícímu muži. Bez jakéhokoliv podnětu jej začal napadat. Když ho za oděv strhl na zem, bušil do něj pěstmi a přidal i kopy do obličeje a temene hlavy. I přesto, že se napadený muž vůbec nebránil, agresor pokračoval v útoku dál,“ řekla Právu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Po dvou minutách výpadů podle ní útočník odešel, ale po 15 vteřinách se na místo vrátil a opět začal schouleného, bezvládně ležícího poškozeného atakovat. „S velmi brutálním útokem, při kterém používal pěsti a kopy nohou, pokračoval ještě další minutu. Poté nad poškozeným mávl rukou a z místa odešel,“ uvedla mluvčí.

Napadený podle ní utrpěl rozsáhlé pohmožděniny celého těla, se kterými musel vyhledat lékařské ošetření.

„Nejhorší na celém případě je to, že celou dobu agresivnímu útoku přihlíželo velké množství kolemjdoucích a ani jeden nebyl schopen na svém telefonu vytočit číslo některé z tísňových linek. Na situaci zareagoval až strážník městské policie, který napadení viděl prostřednictvím kamerového systému,“ zdůraznila Neubauerová.

Útočník byl podle něj zadržen a obviněn ze zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám