Hlavní obsah

Amnestovaný vězeň stařenku okradl a zlomil jí klíční kost

Právo, vor
Ostrov
Aktualizováno

Další případ, kdy amnestovaný vězeň jen po pár hodinách na svobodě spáchal zločin, vyšetřují karlovarští kriminalisté. Šestapadesátiletý Polák v pátek dopoledne v Ostrově na Karlovarsku ve výtahu panelového domu ukradl devadesátileté stařence peněženku a pak ji zbil. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až osm let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V Ostrově na Karlovarsku byl zadržen šestapadesátiletý propuštěný cizinec,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta „V neděli dopoledne návrh státního zástupce soud akceptoval a cizince vzal do vazby," dodal. „Karlovarští kriminalisté v sobotu muže obvinili z přečinu krádeže a zločinu ublížení na zdraví."

„Tohoto jednání se měl dopustit jen několik hodin po svém propuštění,“ pokračoval mluvčí policie. „V pátek v dopoledních hodinách sledoval devadesátiletou seniorku do místa jejího bydliště, kde jí následně ve výtahu odcizil peněženku,“ popisoval Valenta. Seniorka podle něj chtěla, aby jí muž peněženku vrátil: „Avšak ten ji fyzicky napadl a z místa utekl. Zranění, které jí muž způsobil, si vyžádalo lékařské ošetření.“ Ukázalo se, že žena má zlomenou klíční kost.

Díky bleskové práci policistů byl muž vzápětí zadržen a umístěn do policejní cely.

Na Chebsku policisté už dříve zadrželi amnestovaného vězně, který byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám