Hlavní obsah

Policie hledá muže, který měl v Praze brutálně znásilnit dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie hledá muže, který měl ve čtvrtek kolem půlnoci poblíž metra Stodůlky brutálně znásilnil mladou ženu o francouzské holi. Pachateli hrozí deset let ve vězení. O případu v sobotu informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Podezřelý na záběru průmyslové kamery

Článek

Podezřelý muž, jehož snímky z metra policie zveřejnila, je asi 170 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, ve věku 30 až 35 let. Má krátké hnědé vlasy, snědou pleť a nelze vyloučit, že jde o cizince, uvedla policie.

Podle kriminalistů si v metru nejdříve vyhlížel oběť. "Podle kamerových záznamů pořízených z metra je zřejmé, že v okamžiku, když uviděl mladou dívku podpírající se francouzskou holí, vydal se přímo za ní," informovala mluvčí.

Žena utrpěla řadu zranění

Během jízdy metrem se muž s dívkou opakovaně snažil komunikovat a pak ji už ve výtahu metra Stodůlky začal obtěžovat. Přes její opakovaný nesouhlas za ženou stále chodil. Několik desítek metrů od metra ji podle Kropáčové udeřil do hlavy, až upadla na zem.

"V okamžiku, když se začala bránit, opakovaně ji udeřil pěstí do hlavy a vyhrožoval zabitím. V zápětí pak ženu velmi brutálně znásilnil," uvedla mluvčí. Žena podle ní utrpěla mnohačetná poranění na hlavě a je ve velmi špatném psychickém stavu.

Jakékoliv informace či svědectví o podezřelém muži mohou lidé volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám