Hlavní obsah

Hon na Vysočině skončil smrtí myslivce

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Tragédií skončil hon, k němuž se v sobotu dopoledne sešli myslivci u Zašovic na Třebíčsku. Jeden ze starších členů sdružení zemřel na následky střelného poranění. Jak k němu přišel, nyní zjišťují policisté. Informovala o tom jejich krajská mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Neštěstí oznámila policistům krátce po desáté hodině dopoledne přivolaná záchranka. „Muž utrpěl průstřel břicha,“ potvrdila Právu ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová.

Lékaři se v třebíčské nemocnici několik hodin snažili o záchranu 75letého myslivce, nakonec ale marně. Následkům zranění podlehl.

„Zatím se nepodařilo zjistit, z jaké konkrétní zbraně vyšel výstřel, který muže zasáhl.  Pro stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté na místě zaevidovali všechny účastníky honu i jejich zbraně, aby mohlo prověřování pokračovat. Nikdo nebyl prozatím obviněn,“ shrnula nashromážděné informace policejní mluvčí.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě zjištění pachatele a prokázání jeho viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám