Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec prodal spolužákovi marihuanu za 40 korun

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva sáčky se zelenou rostlinou, které letos v září objevila u 13letého školáka učitelka jedné ze základních škol na Královéhradecku, stály na počátku vyšetřování policie. Ukázalo se totiž, že se jedná o marihuanu. Ovšem nyní policie případ pro nízký věk pachatele odložila.

Foto: Městská policie hl. m. Prahy

Ilustrační foto

Článek

„Chlapec údajně volně rostoucí rostlinu našel za jedním domem na blíže neurčeném místě. Rostlinu otrhal a dal do sáčků. Tyto sáčky pak v šatně školy prodal za částku 40 korun svému stejně starému spolužákovi,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

Chlapec údajně věděl, že se jedná o konopí. Dříve ho prý spolužák žádal, zda by mu nemohl takovou drogu sehnat. Nikomu dalšímu žák drogu neprodal. Byla to údajně jeho jediná zkušenost, kterou s drogou měl.

„Policie zajištěnou hmotu zaslala na odbornou expertízu, která zjistila, že se jedná o téměř 1,6 gramu marihuany,“ pokračovala mluvčí. Policie ale případ kvůli věku chlapce odložila. „Jelikož je trestní stíhání chlapce nepřípustné, neboť jde o osobu, která pro nedostatek věku není trestně odpovědná,“ uzavřela Pešavová.

Reklama

Výběr článků

Načítám