Hlavní obsah

Šílený Kazach z D1 k soudu nepůjde, ani nepřišel o řidičák

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kauza šokujícího ohrožení provozu z úseku D1 na Vysočině z letošního července u soudu neskončí. Její hlavní aktér, 23letý Kazach, byl podle znalců v době spáchání skutku nepříčetný. Dnes je na svobodě a je léčen ambulantně.

Na dálnici D1 řádil šílenec, ohrozil a napadl několik řidičůVideo: Prima FTV

 
Článek

O závěru trestního stíhání informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Státní zástupce trestní stíhání cizince zastavil – mladík prý nenese za své činy trestní odpovědnost.

„K těmto závěrům dospěli soudní znalci, kteří zkoumali zdravotní a psychický stav obviněného. Ten byl stíhán vazebně, odkud byl přemístěn do psychiatrické léčebny,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Vozidlo z dálnice D1 po útoku piráta.

„Ze znaleckých zkoumání vyplynulo, že muž v době spáchání trestné činnosti nebyl schopen rozpoznat nebezpečnost svého jednání a své jednání ovládat, a to z důvodu duševního onemocnění. Rozsáhlé toxikologické rozbory neprokázaly, že byl pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek,“ sdělila.

Jak Čírtková dodala, původně ústavní léčba se z rozhodnutí lékaře změnila na ambulantní.

Řidičský průkaz mu odebrán nebyl. „Nebyla to věc trestního řízení,“ řekl žalobce Jiří Morava. Pokud je podle něj pacient propuštěn z ústavní léčby, pak nesmí být okolí nebezpečný.

Muž v červenci jízdou ohrožoval ostatní řidiče na D1. Opakovaně přejížděl z pruhu do pruhu, vytlačoval ostatní vozy, vybržďoval je. Dokonce zastavil uprostřed dálnice, vystoupil a útočil na ostatní řidiče. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám