Hlavní obsah

Kamión s tekutým dusíkem způsobil na D1 hromadnou nehodu

Aktualizováno

Kamión s tekutým dusíkem mohl v neděli dopoledne hromadnou nehodu, která uzavřela v obou směrech dálnici D1 na 43. kilometru poblíž Českého Šternberka. V obou směrech je zavřený levý jízdní pruh až do pondělí, kdy se budou opravovat poškozená středová svodidla.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na D1Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Kamión dostal na mokré dálnici smyk a vjel do svodidel. Brzdit začal poté, co se z vozíku auta, které jelo před ním, uvolnila trubka a narazila mu do nádrže.

Nehoda se stala zhruba v 9:50 na 43. kilometru D1 ve směru na Brno. Na místě zasahují tři hasičské jednotky, které vyprostily jednu těžce zraněnou osobu.

"Muže ve vážném stavu a s mnohočetnými zraněními zasahující lékař zaintuboval, připojil na umělou plicní ventilaci," upřesnila mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková. V nemocnici skončila i žena, která utrpěla lehčí zranění. Nikdo další podle ní zraněn nebyl.

Podle Kostkové se nepotvrdila prvotní informace o téměř dvou desítkách havarovaných vozů. Informace o počtu havarovaných vozidel se nicméně rozcházejí. Zatím poslední zpráva Centra dopravních informací hovoří o třech nákladních vozech, jednom autobusu a čtyřech osobních vozidlech. Na místě nehod se tvořily kolony. Cisterna s dusíkem není poškozena, z tahače však uniká nafta.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Nedělní nehoda, která uzavřela dálnici D1.

Policisté odklánějí dopravu ve směru na Prahu na exitu 49 Šternov, ve směru na Ostravu na exitu 41 Psáře. "Apelujeme na řidiče, aby přizpůsobili způsob řízení aktuálním podmínkám - na většině území ČR jsou silnice mokré, je tedy snížená viditelnost a zvýšené nebezpečí smyku. S končícím víkendem se již zvyšuje hustota provozu," uvedlo dopravní informační centrum.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Jeden z několika kamionů, které zablokovaly dálnici D1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám