Hlavní obsah

Rozestavěný dům u hřbitova skrýval pět tisíc litrů kořalky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Zvenčí rozestavěný rodinný dům, zevnitř spíše kryt civilní ochrany s dvojitými dveřmi i čidly a napojený na počítač. Přesně tak vypadá objekt na okraji Kopřivnice, v němž policisté minulý týden objevili nelegální stáčírnu či výrobnu pančovaného alkoholu. Z útrob hrubé stavby nakonec celníci vynesli a odvezli na pět tisíc litrů nelegálního alkoholu.

Foto: Pavel Karban, Právo

V tomto rozestavěném domě policisté objevili nelegální stáčírnu alkoholu.

Článek

„V pátek ráno odváželi tři plné náklaďáky,” prozradil Právu zaměstnanec kamenické firmy ze sousedství.

„Ve čtvrtek jsem odcházel o půl osmé a byli tady. Ráno jsem přišel o půl šesté a už tam stála dvě auta, pak přijížděla další a další a nakládali to,“ sdělil a dodal, že celníci nosili do aut hlavně velké krabice. „Jestli v nich byly lahve nebo barely, nevím. Ale nevypadalo to, že je tam něco těžkého.“

Že jen pár metrů za zdí místního hřbitova je černá stáčírna a tisíce litrů alkoholu, by ho prý nikdy nenapadlo. „No je to tady dobře zašité. Ten chlap to koupil a začal stavět tak před čtyřmi, pěti lety. Prý, že to staví pro manželku, ale postavil vlastně jen základ s garáží a dal tam čidla. Říkal jsem si: na co to dává na hrubou stavbu,“ popsal kameník.

Lahve i etikety

„V nelegální výrobně jsme objevili lahve s alkoholem různých velikostí, od malinkatých až po velkokapacitní. Také různé druhy etiket,“ informoval ředitel moravskoslezské policie Tomáš Tuhý.

Policisté zatím mají výsledek testů jen části zabaveného alkoholu. „V něm se nebezpečná látka nepotvrdila, část rozborů ještě nemáme k dispozici,“ doplnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Potvrdit, že se daná stáčírna našla právě v Kopřivnici, ale odmítla. Podle informací Práva měla být v rozestavěném domě celá linka i s kolky a etiketami likérky Drak.

Komu rozestavěný dům patřil a koho policisté v souvislosti s kopřivnickou stáčírnou zatkli, sousedé nevědí. Podle nich se jednalo o asi 40letého muže, který na stavbu přijížděl čas od času osobním autem, někdy dojela i starší červená dodávka. „Byl to podivín a nepříjemný, arogantní blb. Jednou mi prokopal elektriku,“ poznamenal majitel sousední zahrádky.

Nikdy si ale ničeho podezřelého nevšiml. „A to jsme tu spávali. Nedovedu si to vysvětlit,“ dodal. Obdobně hovořil i další ze sousedů. „Vím, že stavbu nedávno zasypával hlínou. Jezdilo tam černé a bílé auto,“ dodal s tím, že když policisté stáčírnu objevili, hlídali v okolí dva dny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám