Hlavní obsah

Romové a extrémisté se domluvili na rvačce, policie jim zabavila kladiva i nože

– Most
Právo, cis

Skupina mosteckých Romů a extrémistů se dohodla, že se v úterý večer sejdou a ručně si vysvětlí své životní filozofie. Jenže když dorazili do pomyslné arény, už tam na ně čekala policie, a tak z plánované bitky nebylo nic. Romové i extrémisté se naopak dostali na stejnou stranu barikády, když je policie bez rozdílu prohledala a odzbrojila.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Policie poblíž Bíliny uzavřela silnici I/13, kde u vjezdu do Mostu zkontrolovala osádky asi osmnácti aut, u kterých bylo podezření, že se mají setkání zúčastnit. Po hodině byl provoz na silnici I/13 obnoven. Kontroly vozidel proběhly i v samotném městě,“ uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Během akce zkontrolovaly hlídky dvaatřicet aut a 142 lidí. Našly se tři desítky zbraní, zejména basebalových pálek, teleskopických obušků, nožů. „Nechyběly ani slzotvorné prostředky, golfová hůl, dřevěné násady a kladiva. Dalších jedenáct zbraní policisté našli odhozené v bezprostřední blízkosti aut,“ dodala mluvčí.

Proč se obě skupiny sešly, policisté zatím nechtějí komentovat. „Zatím však nic nenasvědčuje tomu, že se jednalo o rasově motivovaný počin,“ informovala Světláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám