Hlavní obsah

Zpěvačka Dara Rolins odešla od soudu s podmínkou

– Praha
Právo, Novinky, Ondřej Kořínek

Obvodní soud pro Prahu 2 v pondělí odsoudil zpěvačku Daru Rolins k podmíněnému trestu v délce 26 měsíců s odkladem na tři roky za dopravní nehodu, kterou způsobila předloni v červnu v Šáreckém údolí v Praze, kde se její vůz střetl s motocyklistou. Soud zpěvačce taky odebral na tři roky řidičský průkaz.

Dara Rollins u souduVideo: Novinky

 
Článek

Kauzu nyní projednávala nová soudkyně, protože ta původní byla odňata kvůli podjatosti.

Již na začátku července se obě strany dohodly, že nebudou trvat na novém procesu a většina důkazů tak zůstane v platnosti z předchozího hlavního líčení. Advokát Dary Rolins Robert Vladyka v pondělí vyslechl soudní znalce a policistku. Advokát rodiny poškozených zase vyslechl Daru Rolins.

V závěru se jeden z přísedících členů poroty otevřeně zeptal, jestli Dara neměla ihned po nehodě vyjádřit lítost pozůstalým. „Projevila jsem lítost nad celou událostí mnohokrát," řekla Dara, která prý nekontaktovala rodinu přímo, neboť neměla pocit, že by o to stáli. „Zatím jsem neměla pocit, že by se nabízel prostor k vyslechnutí. Neměla jsem pocit, že by chtěl někdo slyšet jinou věc, než že jsem vinna," emotivně končila Dara svůj výslech.

Rolins si stěžovala na soudkyni, dostala novou

Kauzu nově projednávala soudkyně Daniela Reifová, protože Rolins podala námitku podjatosti proti předchozí soudkyni Zuzaně Zápalkové. Rolins se domnívala, že soud ignoroval či bagatelizoval důkazy svědčící v její prospěch. Zápalková se sama vyloučit odmítla, Rolins však podala stížnost k nadřízenému Městskému soudu v Praze a ten soudkyni skutečně vyloučil.

Nehoda se stala předloni v červnu na okraji Šáreckého údolí v Praze. Rolins zde na úzké silnici srazila 63letého motocyklistu, který na následky zranění zemřel. Podle své výpovědi, ale i mínění soudních znalců nejela v tu chvíli více než čtyřicítkou, před jízdou, jak ověřila policie, nepila alkohol.

Obžaloba ji přesto vinila, že nedostatečně sledovala situaci na silnici, a tudíž se dopustila usmrcení z nedbalosti. Těsně před srážkou totiž podávala láhev s čajem své tříleté dceři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám