Hlavní obsah

Muž znásilnil v Praze v křoví mladistvou dívku. Násilníka zachytila kamera

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od pátku 6. července vyšetřují pražští policisté znásilnění mladistvé dívky, které se odehrálo v odlehlém místě v Praze 10. Dívce pomohl muž s chlapečkem čekající na zastávce, který ale nepočkal na přivolanou policii a odešel. Policie pátrá po pachateli, ale také po tomto svědkovi.

Muž podezřelý ze znásilnění zachycen v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Neznámý násilník zaútočil na dívku kolem 15:30 v parku u autobusové zastávky Myšlínská poblíž ulice Rabakovská. Dívka se vracela z obchodu u metra Skalka a cestovala autobusem číslo 111 do Horních Počernic.

„Když na zastávce Kablo chtěla přestoupit, neznámý muž do dívky zezadu strčil a začal ji táhnout do křoví v přilehlém parku. Tam pak dívku znásilnil a utekl směrem k silnici,“ informovala Novinky policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Dívka křičela o pomoc, a když si jí všiml kolemjdoucí muž, akorát si ji prohlédl a řekl jí, ať si zavolá policii. Když se pak dívka vypotácela z křoví, oslovila asi čtyřicetiletého muže stojícího na zastávce s asi tříletým blonďatým chlapečkem.

Foto: Policie ČR

Svědek, který napadenou dívku odvezl na recepci, kde ji byla přivolána pomoc.

Neznámý muž s malým chlapečkem a napadenou dívkou nastoupil do autobusu a odvezl ji na recepci firmy v ulici Plukovníka Mráze, kde byla dříve služebna policie. Tento muž je pro policii důležitým svědkem a tudíž hledá i jeho.

„Muž je vysoký asi 175 centimetrů, štíhlé až střední postavy. Měl tmavé vlasy a na tvářích měl několikadenní strniště. Oblečený byl do červeného trika s krátkým rukávem a krátkých kalhot,“ popsala svědka mluvčí.

„Vzhledem k tomu, že muž velmi spěchal, dívku tam zanechal na recepci s tím, aby recepční přivolala policii a s chlapečkem odešel,“ dodala Rösslerová. Na místo dorazili policisté a záchranáři.

„Nezletilou pacientku jsme po akutním ošetření předali k odbornému vyšetření,“ řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Policie ČR

Násilník zachycený v pražském metru.

Násilník je ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 165 centimetrů. Měl krátké tmavě hnědé vlasy a byl oblečený do zeleného trika bez rukávů a světle modrých džínů. Hovořil česky s ukrajinským přízvukem.

Foto: Policie ČR

Identikit podezřelého násilníka.

Podle napadené dívky jí měl muž s chlapečkem po cestě autobusem ještě sdělit, že v blízkosti místa činu stálo vozidlo zelené barvy, s největší pravděpodobností Škoda Octavia, kterou měl násilník odjet pryč.

Neznámému násilníkovi hrozí za trestný čin znásilnění až desetileté vězení. Jakékoliv informace k tomuto incidentu, svědkovi nebo k osobě násilníka přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám