Hlavní obsah

Mrtvý soudce byl podivín, shodli se sousedé

Právo, hon
Frenštát pod Radhoštěm

Z ulice rodinný dům s udržovanou zelenou fasádou a novými plastovými okny, z druhé strany zarostlá zahrada plná harampádí a neskutečného nepořádku. Tak to vypadá v místě, kde byl v pondělí nalezen mrtvý soudce Miloslav Studnička. Podle informací Práva měl podřezané hrdlo.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kriminalisté pátrali po stopách i na zahradě domu, kde bylo tělo soudce nalezeno.

Článek

Se svými sousedy se příliš nestýkal. Všichni se shodují, že žil velmi podivínským způsobem života.

„Choval se docela normálně, ale ti jeho psi, to bylo něco neskutečného. Měli jste vidět, když je ráno vypustil, byl to strašný rámus. Pak jim vulgárně nadával a přísně je trestal, když byli neposlušní. Přes den, když byl v práci, psi naříkali a chtěli ven,“ sdělil další soused. „Minulý týden jsme podávali stížnost na městský úřad, aby s tím něco dělali,“ dodal.

Foto: Adolf Horsinka/MF DNES/Profimedia

Soudce Miloslav Studnička

Psy miloval

Studnička se chystal pověsit talár definitivně na věšák a důchod trávit právě na své chalupě v Beskydech, kam se údajně přestěhoval. Zřejmě chtěl dožít se svými psy, které prý miloval, a v chalupě jich podle zjištění Práva choval na dvě desítky.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm byl nalezen mrtvý soudceVideo: Aleš Honus, Právo

„Vzhledem k některým velmi nestandardním věcem, v jakém prostředí a jakým překvapivým způsobem života tam žil, tak se policie začíná stále více přiklánět k tomu, že šlo o sebevraždu. Je to velice reálná varianta,“ řekl Právu krátce v pondělí večer zdroj seznámený s vyšetřováním případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám