Hlavní obsah

Při útoku na Pardubicku zemřelo dítě, násilník byl dopaden

– Pardubice • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Jiří Forman, René Chvalina

V Jablonném nad Orlicí napadl ve středu kolem poledne dvaačtyřicetiletý muž ženu a dvě děti. Při útoku zemřel podle informací Novinek šestiletý chlapec. Policie kolem 14:00 útočníka zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ Novinkám potvrdila policejní mluvčí Eva Maturová. Potvrdila i úmrtí dítěte. Podle ní se na místě činu nacházela žena a dvě děti. Podrobnosti o události ale s ohledem na věk oběti neřekla. Podle informací Novinek byl útočník synem ženy, která děti hlídala.

"Z vraždy je podezřelý Robert L., ročník 1970," uvedla Maturová

Vražda se stala v jednom z rodinných domů. Podle mluvčí krajské záchranné služby Heleny Škuligové utrpěl šestiletý chlapec těžké zranění na hlavě. Přes hodinu a půl trvající resuscitaci se jej nepodařilo zachránit.

Podle sousedů byly děti u své známé na návštěvě, když do domu přišel útočník. Po vzájemných neshodách žena, která v domě bydlela, odvedla k sousedce do bezpečí šestiletou dívku. Pro chlapce se vrátila o něco později, ale již bylo pozdě.

Muž podezřelý z vraždy, který se údajně v minulosti léčil v Praze - Bohnicích na psychiatrické klinice, utekl do chatky kousek od místního koupaliště. V rozhlase také chvíli po tragédii upozorňovali, aby rodiče své děti nepouštěli ven. Celá obec je podle místních v šoku.

Foto: René Chvalina, Právo

"Ošetřili jsme také dvaašedesátiletou ženu, která byla převezena do nemocnice v Ústí nad Orlicí. Na místě jsou rovněž naši i policejní psychologové, aby pomohli dalším osobám," řekla Škuligová.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám