Hlavní obsah

Překlopený jeřáb propíchl v Mohelnici osobní auto

Právo, Miloslav Hradil
Mohelnice

Ke kuriózní nehodě došlo v pondělí odpoledne v Mohelnici. Na staveništi v ulici 1. máje se tu při zvedání unimobuňky převrátil jeřáb. Konec jeho ramene se přitom zapíchl do opodál stojícího osobního vozidla. Jeřábník musel být převezen do nemocnice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Konec ramene jeřábu se zapíchl do osobního auta.

Článek

K události došlo krátce před půl čtvrtou. „Jeřáb zvedal unimobuňku, a když byla ve výšce asi čtyř metrů, začaly se jeřábu bořit podpěrné nohy na zátěžové straně, protože stál na měkkém podloží tvořeném štěrkem a hlínou,“ řekla Právu v úterý mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeřábník utrpěl zranění.

Rameno jeřábu se pak podle ní opřelo o další unimobuňky a konec ramene se zabořil do osobního auta zaparkovaného opodál. U nehody zasahovali profesionální hasiči ze Zábřehu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Konec ramene jeřábu se zapíchl do osobního auta.

„Na místě byl zraněn muž, který jeřáb obsluhoval. V době příjezdu hasičů jej už měla v péči zdravotnická záchranná služba, která ho převezla na ošetření do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Při nehodě podle ní došlo k drobnému úniku oleje. Bližší okolnosti události šetří policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám