Hlavní obsah

Muž, který se vydával za ochranku KFC, surově ztloukl návštěvníka

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ČR od sobotního rána vyšetřuje případ surového napadení zákazníka rychlého občerstvení KFC v pobočce na Václavském náměstí. Pavla Dvořáka (24) měl fyzicky napadnout čtyřiatřicetiletý muž v uniformě ochranky, který se prokazoval služebním průkazem bezpečnostní agentury, jež objekt střeží. Její majitel ale tvrdí, že v té době nebyl jeho zaměstnanec ve službě, a jednal tedy jako soukromá osoba.

Mladíka surově napadl muž, který se vydával za ochranku restauraceVideo: Novinky

 
Článek

Muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví. Případ šetří státní policie. Incident se odehrál v noci ze čtvrtka na pátek, přibližně kolem třetí hodiny ráno. Dva mladíci tvrdí, že se přišli do KFC najíst a pak na místě čekali, až jim přijede vlak na blízké Hlavní nádraží.

“Přítel na chvilku usnul, ostraha objektu přišla, bezdůvodně mu dala úder do zad, já jsem se ho zastal a na základě toho mě dotyčný napadl, vzal mě do kravaty, dal mi hlavičku a ještě mi dal pěstí do obličeje,“ popisuje potyčku napadený Pavel Dvořák, který hned poté, co na místo přijela policie, odjel na ošetření oka do nemocnice. Až do soboty na něj prý neviděl.

Foto: Pavel Dvořák

Pavel Dvořák krátce po útoku

Muž tvrdil, že je ochranka, ve skutečnosti ale nebyl v práci

Oba napadení mladíci tvrdí, že po celou dobu podezřelý muž prohlašoval, že je ochrankou objektu. “Připadal mi podnapilý. Mně osobně přišlo, že byl ve službě, měl uniformu, celou dobu se oháněl průkazkou security. Navíc neustále říkal, že je ostraha objektu,“ dodává Dvořák.

Rudolf Hrůza, majitel bezpečnostní agentury, která služby pro KFC zajišťuje, ale tvrdí, že po zhlédnutí záběrů z bezpečnostních kamer může s jistotou říci, že jeho dnes již bývalý zaměstnanec uniformu údajně neměl. Navíc toho dne prý nebyl ve službě a v restauraci se zastavil soukromě.

“Tato situace je mezi dvěma soukromými osobami, ten člověk pro mě v tu chvíli nepracoval. Já se k tomu nemám více co vyjadřovat, mohu jen říci, že se od podezřelého distancuji a veškeré kroky vedly k tomu, aby už s námi v budoucnosti nebyl spojován. Okamžitě jsem s ním rozvázal spolupráci. Jeho chování je nepřípustné,“ řekl na adresu svého bývalého zaměstnance Rudolf Hrůza.

Foto: Pavel Dvořák

Oko Pavla Dvořáka krátce po útoku

Vedení KFC se do doby, než bude vyšetřování uzavřené, nemůže k incidentu vyjadřovat. Pouze potvrdilo, že k potyčce mezi dvěma mladíky a podezřelým mužem došlo, a záznam z bezpečnostních kamer už restaurace předala policii.

Přihlížely desítky lidí, nikdo nezasáhl

“Přihlíželo tam spousta lidí, 30 lidí tam určitě bylo, přímo za námi seděli lidi, ale všichni seděli bez hnutí a jenom na to koukali. A přímo po tom incidentu začali hromadně odcházet z restaurace,“ tvrdí přítel napadeného mladíka Ondřej Kubíček, kterého se napadený zastal. Vedení restaurace se o útoku podle Dvořáka dozvědělo až zhruba po čtyřech hodinách, kdy je sám kontaktoval.

Oba mladíci navíc tvrdí, že incidentu přihlížel i kolega podezřelého, který byl tou dobou ve službě, ale nezasáhl. Majitel agentury Hrůza naopak řekl Novinkám, že tuto informaci nechce komentovat a že je nutné počkat si na záběry z bezpečnostních kamer, na kterých je podle něho vidět, že okolnosti, za nichž k potyčce došlo, byly trochu jiné.

Čtyřiatřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví. “V nejbližších dnech bude celý materiál podstoupen příslušnému státnímu zastupitelství,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám