Hlavní obsah

Zloděj postřelený kuší stále bojuje o život, střelec zatím nebyl obviněn

– Chotěbuz (Karvinsko) • Aktualizováno
Právo, hon, plk

Policie stále neví, jak bude posuzovat případ zloděje, kterého v Chotěbuzi na Karvinsku postřelil kuší majitel objektu, kam muž vnikl. Záchranáři transportovali těžce zraněného muže do ostravské fakultní nemocnice s šípem v hlavě.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Devětatřicetiletý muž byl do nemocnice transportován vrtulníkem.

Článek

"Stav pacienta je nadále kritický," informoval v pátek dopoledne mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Muž leží na jednotce intenzivní péče.

Policie na případu intenzivně pracuje. "Na místě bylo zjištěno, že muž vystřelil ze své kuše proti třem mužům, přičemž šíp zasáhl jednoho z nich do levé strany hlavy. Policisté zadrželi dva svědky i podezřelého, kteří byli převezeni k procesním úkonům," uvedl karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolatek.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. Do současné doby probíhá intenzivní vyšetřování, zatím nebylo sděleno obvinění," dodal mluvčí.

Místo těžkého ublížení na zdraví se však také může jednat o nutnou obranu. Postřelený a jeho společníci pak mohou být obviněni z pokusu o krádež či porušování domovní svobody.

K nešťastné události došlo ve čtvrtek odpoledne pod chotěbuzským zámečkem, poblíž hasičské zbrojnice. Podle informací Práva šli tři zloději vykrást dům, o kterém si mysleli, že je opuštěný. Jeho majitel však svůj majetek bránil a po mužích vystřelil z kuše.

"Jezdili tady tři cikáni. Oni si to přes den obhlédnou a pak vykradou," prozradil redaktorovi Práva jeden z místních seniorů. V bývalé sýpce pod zámečkem majitel prý měl motorky a posilovnu. "Už ho jednou vykradli, tak byl na ně asi nachystaný,“ naznačil starousedlík. Dalšímu z obyvatel vsi útočník, ještě než ho odvezli policisté, prý doslova řekl: "Dal jsem mu do držky. A trochu moc."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám