Hlavní obsah

Policie pátrá po exekutoru Višvaderovi, šetří ho kvůli zpronevěře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie se již začala zabývat případem exekutora z exekutorského úřadu Prahy-západ Jozefa Višvadera. Vyhlásila po něm celostátní pátrání. Muž je podezřelý ze zpronevěry více než 80 miliónů korun. Peníze složila loni v prosinci na Višvaderův účet společnost Geosan Group v rámci exekučního řízení. Exekutor zmizel a podle Geosanu převedl peníze na neznámé účty.

Foto: Policie ČR

Jozef Višvader

Článek

Ministerstvo spravedlnosti a exekutorská komora kvůli zpronevěře v úterý podaly trestní oznámení. [celá zpráva]

"Policie již zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu zpronevěry," řekl ve čtvrtek mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Společnost složila u exekutora peníze jako takzvanou jistotu, tedy zálohu ve výši údajného dluhu, aby jí například nebyl blokován majetek. Geosan Group se obrátil na exekutorskou komoru minulou středu s tím, že není jisté, zda Višvader s uloženými penězi nenakládá nezákonným způsobem. Není prý totiž známo, kde se v současnosti Višvader nachází, s nikým navíc nekomunikuje. Višvader byl přitom v jiném případu pravomocně odsouzen a soudy nedávno rozhodly o tom, že má nastoupit do vězení.

Podle informací Práva Višvadera kryl bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec, když Exekutorská komora v roce 2006 navrhla Višvaderovo odvolání poté, co byl odsouzen za podvod. [celá zpráva]

Společnost Geosan Group v úterý uvedla, že 80 milionů korun složila na účet exekutora 6. prosince 2011 a do konce měsíce peníze zmizely. "Višvader uvedenou částku dle našich informací již v prosinci ze svého účtu převedl na dosud neznámé účty. Společnost se už deset dnů neúspěšně pokouší o spojení s Višvaderem, avšak ten na jakékoli pokusy o kontakt nereaguje," popsala situaci mluvčí Geosanu Vlasta Končelová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám