Hlavní obsah

Prasklý vodovod vyřadil Jižní spojku, doprava v Praze kolabuje

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Problémy v dopravě v hlavním městě způsobil prasklý vodovodní řad, z něhož se ve čtvrtek večer vyřinula voda na vozovku pražské Jižní spojky poblíž sjezdu na Krč. V panujících silných mrazech se okamžitě změnila v led, policie proto musela tuto důležitou dopravní tepnu ve směru na Prahu 9 uzavřít. Provoz jedním pruhem byl uvolněn po poledni.

Prasklý vodovod vyřadil Jižní spojku, doprava v Praze kolabujeVideo: Novinky

 
Článek

K havárii došlo na křižovatce ulic Vrbova a Mikuleckého, praskl velký profil potrubí.

"Řad byl vypuštěn, kdy bude potrubí opraveno, zatím není jasné," informoval mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Ondřej Pokorný.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

„Jižní spojka na Prahu 9 byla zcela neprůjezdná, policisté prováděli odklon na Modřanskou ulici,“ řekl ráno Novinkám mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Spojka byla uzavřena od Barrandovského mostu, zpět mohli řidiči najet Sulickou ulicí. V opačném směru se jezdilo bez omezení. Před třináctou hodinou byl uvolněn jeden jízdní pruh.

Foto: Městský kamerový systém

Ranní kolony v ulici K Barrandovu směrem od Plzně.

K havárii došlo ve čtvrtek večer poblíž sjezdu na Krč zhruba v místě, kde jsou naproti sobě čerpací stanice ÖMV. Voda tam začala unikat na silnici už ve čtvrtek večer a okamžitě proměnila vozovku v kluziště. Do rána se nepodařilo poruchu odstranit.

V noci byl sice zprovozněn jeden pruh, před sedmou ráno ale policie opět spojku kvůli hrozícímu nebezpečí uzavřela.

Foto: Městský kamerový systém

Kolony vozidel v Dobříšské ulici směrem k Barrandovskému mostu.

Prasklá voda komplikuje dopravu také v Praze 10. V Průběžné ulici zaplavila tramvajové koleje. Ulice je uzavřena v úseku mezi ulicemi V Olšinách a Dubecká.

Foto: Městský kamerový systém

Policie odklání dopravu na Barrandovském mostu směrem na Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám