Hlavní obsah

Řidič nařkl policistu z opilosti, ten na sebe zavolal policejní hlídku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nařčení, že je opilý, si v neděli odpoledne vyslechl od kontrolovaného arogantního řidiče policista v Jablůnce na Vsetínsku. Zareagoval profesionálně, sám na sebe přivolal jinou policejní hlídku. Před mužem, který ho obvinil, si pak nechal udělat dechovou zkoušku. S negativním výsledkem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pro policisty z Jablůnky, kteří prováděli běžnou kontrolu, to byl docela nevšední a nepříjemný zážitek,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Zastavili řidiče ve vozidle Ford Transit. Zjistili, že má na čelním skle asi 30 centimetrů dlouhou prasklinu. Policisté pětapadesátiletého řidiče z Kateřinic upozornili, že s vozidlem nemůže v takovém stavu jezdit a že za přestupek dostane blokovou pokutu. Navíc zjistili, že řidič byl pro stejný přestupek už dvakrát tím nejmírnějším způsobem od policie upozorněn,“ popsala mluvčí.

Hrozí mu pokuta 20 tisíc

Místo toho, aby uznal provinění, do kontrolovaného řidiče jakoby vletěl čert. „Začal být arogantní, s pokutou rozhodně nesouhlasil. Navíc policistu nařkl, že je opilý,“ řekla Javorková.

Policista se tím nenechal zaskočit. Bleskově sám na sebe přivolal další policejní hlídku, která u něj provedla i před řidičem dechovou zkoušku. Ta byla negativní. Řidiči se teď jeho obvinění ale pěkně vymstí.

„Když kolegu policistu nepravdivě nařkl, že je opilý, dopustil se přestupku proti občanskému soužití. Ve správním řízení může být za takový přestupek uložena pokuta do 20 000 korun,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám