Hlavní obsah

Muže vyděsila schránka příznivců geocachingu, přivolal pyrotechniky

Břeclav

V Novosedlech na Břeclavsku vyděsila ve středu stavebního technika schránka ukrytá pod jedním z tamních mostů natolik, že přivolal policii. Nevěděl, že jde o předmět, jenž tam umístili příznivci geocachingu. Jde o hru založenou na hledání ukrytých schránek se vzkazy či věcmi v terénu. Technik ji považoval za nálož a přivolal pyrotechniky.

Foto: Profimedia.cz

Geocaching

Článek

"K obavám měl důvod. Balíček, ukrytý pod mostem, byl oblepen lepicí páskou a trčely z něj dráty," uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová. Muž na místě dělal revizi mostu.

Kvůli nálezu byli na místo povoláni policejní specialisté, hasiči i zdravotníci. Při vyzvedávání schránky byl z bezpečnostních důvodů zpomalen i provoz na nedaleké železnici. Nakonec se ale ukázalo, že obavy byly zbytečné.

Geocaching

Jedná se o hru na pomezí sportu a turistiky. Účastníci pomocí GPS navigací hledají ukryté schránky s různým obsahem. Seznam schránek je vyvěšen na internetu, kam se také zapisují zdární nálezci. V Česku se takových schránek nachází bezmála 20 tisíc.

Geocaching si v tuzemsku nachází stále více příznivců. Při hledání ukrytých schránek v terénu používají turistické přijímače GPS. Pro jejich umístění v krajině se používají nejrůznější místa, včetně prostor pod mosty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám