Hlavní obsah

V hořícím bytě ve Valašském Meziříčí zahynula roční holčička

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Tragické následky měl v pondělí ráno požár bytu ve Valašském Meziříčí. Hasiči z plamenů vynesli asi roční dívku, kterou se záchranáři snažili oživit. Děvče ale později zemřelo v nemocnici. Příčinu požáru hasiči vyšetřují.

Článek

Dopolední vyšetřování zúžilo možnosti příčin vzniku požáru na technickou závadu elektroinstalace nebo některého z připojených zařízení. Vyločena zatím nebyla ani možnost nedbalostního jednání.

Požár byl hasičům ohlášen svědky po páté hodině ráno, když viděli z okna v prvním patře domu černý kouř a slyšeli volání o pomoc. Hasiči byli na místě za pět minut.

„Už při příjezdu byl vidět mohutný černý oblak kouře vycházející z okna. Hasiči přistavili k oknu přenosný žebřík. V okně byl patnáctiletý chlapec, kterému hasiči pomohli na zem,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Další část jednotky mezitím pronikla do hořícího bytu. Celý prostor byl silně zakouřen. Proti požáru v hlavním pokoji hasiči použili proud vody. Při průzkumu našli ještě další velmi malé, asi roční dítě.

„Nalezenou holčičku hasiči rychle vynesli z bytu a předali připravené posádce zdravotnické záchranné služby. Lékař ji asi dvacet minut na místě oživoval a následně ji nechal převézt do nemocnice. Později jsme dostali informaci, že holčička zemřela,“ dodal mluvčí.

Matka dětí se do bytu vrátila ještě v době, kdy hasiči likvidovali požár. Sama uvedla, že se vzdálila, aby vyvenčila psa. Otec dospívajícího chlapce si pro hocha později přijel a převzal do své péče.

Zdrcené matce byla poskytnuta posttraumatická péče a následně na místo vyjela také psycholožka krajských hasičů. Příčiny požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám