Hlavní obsah

Svědek v Kajínkově kauze si nechává platit za mlčení. Ví, kdo vraždil

Pořad TV Prima Soukromá dramata přinesl nové světlo do kauzy na doživotí odsouzeného vězně Jiřího Kajínka. Milan Kolář, jeden ze svědků v případu, při natáčení skrytou kamerou řekl, že Kajínek není pachatelem dvou vražd, které měl spáchat v roce 1993 a že on sám pobírá rentu za mlčení.

Článek

„Ten chlap to neudělal... Vždyť jsem s těmi policisty seděl na tom Kamzíku (hotel Kamzík - pozn. red.) a s Vlasákem, když se o tom bavili, že toho Jandu smáznou, a najednou to udělal Kajínek?“ řekl Kolář.

Plzeňský podnikatel Štefan Janda měl s bratry Pokošovými vydírat několik podnikatelů. Jedním z nich byl právě Antonín Vlasák, dalším byl Pavel Žíla, Petr Hájek a Milan Kolář. Ten již několikrát před soudem i v reportážích svědčil. Řekl, že ve stejné době, kdy měl Kajínek vraždit, byl najat jiný nájemný vrah. Kolář však odmítl říct, kdo si vraha najal.

Kolář v reportáži sám přiznává, že za své mlčení již téměř 20 let pobírá peníze. Každý měsíc 20 tisíc korun. „Já si s Hájkem vyřizuji svoje účty sám, vrací mi, co mi má vracet... On mi dluží moc peněz... On mě chtěl dát odpravit... Já jsem ho přitlačil, a kdybych to řekl, tak by šel sedět. A co mi je potom platné, že když půjde sedět, tak mi peníze nedá?“ řekl u skryté kamery Kolář v pořadu TV Prima.

Kajínkova kauza se v médiích objevila již v úterý odpoledne, když mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Palečková oznámila, že Kajínek plánoval útěk z karvinské věznice.

"Ministerstvo spravedlnosti obdrželo od vězeňské služby informace o připravovaném útěku odsouzeného Kajínka. Vězeňská služba v této souvislosti přijala řadu preventivně bezpečnostních opatření, aby se útěk nezdařil," konstatovala Palečková. Podle pracovníků karvinské věznice ale Kajínek útěk nepřipravoval. [celá zpráva]

Kajínek odsouzený za dvojnásobnou vraždu a jeden pokus již v minulosti uprchl z mírovské věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám