Hlavní obsah

Muž se na síti vydával za 12letého Ondru a fotil si nahé školačky

Novinky, Petr Nový
Jičín

Pětatřicetiletého muže z Jičínska obvinili policisté hned z několika trestných činů spojených s dětskou pornografií. Na internetových serverech se od začátku roku vydával za dvanáctiletého Ondru a navazoval kontakty s mladými dívkami. Hned dvě se před webkamerou svlékly a muž si je fotografoval. Za mřížemi může strávit až pět let.

Článek

Policie případ vyšetřuje jako sexting, což je elektronické rozesílání textových zpráv, fotografií nebo videí se sexuálním obsahem. Právě o fotografie malých dívek měl muž zájem, proto se na několika internetových serverech vydával za dvanáctiletého chlapce.

„Navazoval známosti se školačkami. Jednou z nich byla i dvanáctiletá slečna, u které si nejdříve získal důvěru, a poté ji žádal, aby se svlékala před webkamerou. Školačka mu vyhověla a ukazovala se mu v těch nejodvážnějších pózách,“ řekla mluvčí policie Hana Klečalová.

Na nebezpečnou komunikaci přišla matka dívky, která dceru "odstřihla" od internetu a vše oznámila na policii. Během vyšetřování vyšlo najevo, že stejně dopadla i další nezletilá slečna, která rovněž poskytla záběry svého nahého těla. S dalšími patnácti dívkami si muž "pouze" vulgárně chatoval o sexuálních praktikách.

„Během půlročního vyšetřování jičínští kriminalisté nashromáždili dostatek důkazů, aby mohli muže 27. června zadržet a obvinit z několika trestných činů,“ doplnila mluvčí s tím, že ho soud může poslat až na pět let za mříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám