Hlavní obsah

Matka na Bruntálsku chtěla nožem zabít své děti, jsou ve vážném stavu

Právo, Pavel Karban
Bruntál
Aktualizováno

Dvojnásobným pokusem vraždy na Bruntálsku se od noci na pondělí zabývají moravskoslezští kriminalisté. Šestatřicetiletá žena měla nejspíš nožem napadnout své dvě nezletilé děti a pak zranila i sebe. Všichni tři jsou nyní v nemocnici v péči lékařů.

Článek

Případ se stal v jedné vesnici na Bruntálsku. „Policisté přijali oznámení o napadení nezletilých dětí v noci. Na místě nalezli dvě zraněné děti a jejich matku. Záchranáři převezli zraněné do nemocnice,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Chlapci je sedm let, dívka je o rok starší.

Podle ní už policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z dvojnásobného pokusu vraždy. „Podle dosavadních informací se ho měla dopustit matka dětí. Měla je napadnout nožem a způsobit jim zranění. Poté zřejmě zranila i sebe,“ popsala mluvčí s tím, že vyšetřování je v samotném počátku.

Policejní experti stále pracují na místě činu, kde například zajišťují řadu stop. To, zda žena útočila nožem, který policisté našli, vyvrátí či potvrdí expertíza. Policie v tuto chvíli nechce k případu více informací sdělovat.

Pacienti byli nejprve převezeni na urgentní příjem nemocnice v Krnově. V ranních hodinách pak byly obě děti letecky přepraveny do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Chlapce ve vážném stavu, který byl připojen k umělé plicní ventilaci, jsme předali do péče ostravských lékařů v půl osmé. Po poledni vzlétli letečtí záchranáři znovu, aby do fakultní nemocnice transportovali i druhé z vážně zraněných dětí, dívku.“

Vážná zranění

Záchranáři se o třech pobodaných pacientech dozvěděli krátce po půl třetí v noci. „Všichni tři byli v době zásahu při vědomí, utrpěli však vážná zranění. Lékařka zjistila poranění na více částech těla, a to řezného a bodného charakteru,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že se jednalo o pětatřicetiletou ženu a chlapce a dívku školního věku.

"Obě děti jsou v umělém spánku, na další prognózy si musíme počkat,“ sdělil mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Mediální zástupce nemocnice Eva Kijonková Právu řekla, že chlapec byl do fakultní nemocnice s velmi vážným poraněním hrudníku transportován ihned po zajištění základních životních funkcí. „

Dívenka má řezné i bodnou ránu, byla stabilizovaná, ale protože se objevily komplikace, byla také odeslána do nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnila Kijonková s tím, že matka obou dětí je i nadále hospitalizována na chirurgickém oddělení krnovské nemocnice. „Není v bezprostředním ohrožení života, hůře je na tom po psychické než fyzické stránce,“ naznačila.

Reklama

Výběr článků

Načítám