Hlavní obsah

Fantom D1 má ve fabii vybavení jako policista a děsí řidiče

Právo, Miroslav Homola
Brno

Fantom dálnice D1, i tak lze charakterizovat nezvykle vybavenou zelenou Škoda Fabia kombi, která jezdí a možná děsí mnohé řidiče na dálnici D1. Vůz je totiž vybaven a vyhlíží jako služební policejní auto v civilním provedení.

Článek

Na přední masce má typickou “bradavici“ tedy originální radarovou hlavici, za sklem předního okna je modrý zábleskový maják, jaký používá skutečná policie při pronásledování či zastavování aut.

Nechybí ani „plácačka“ tedy červený stavěcí terč, navlas stejný, jaký obvykle neradi řidiči vidí v rukou policejní hlídky. Za zadním oknem vozu má pak jeho majitel maják oranžový.

„Podivně se chovající auto spatřil svědek na konci minulého týdne u motorestu Rohlenka na Brněnsku. Podle jeho výpovědi řidič vystupoval jako policista a dokonce použil i stavěcí terč. Svědek podezření ohlásil na linku 158 a sám auto také sledoval. Vůz pak byl naší hlídkou zastaven a zkontrolován až u velkého Beranova na Jihlavsku. Policie nyní hledá svědky, kteří se s tímto autem již setkali, nebo byli dokonce jeho posádkou či řidičem zastaveni či kontrolování,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pokud se podaří prokázat, že majitel vozu s pražskou poznávací značkou, který bydlí na Brněnsku, si skutečně na policistu hraje a svým vozem děsí řidiče na dálnici, může ho čekat i nepříjemné vyšetřování z podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám