Hlavní obsah

Dvě protijedoucí tramvaje se srazily v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

U Palackého náměstí v Praze se v pondělí odpoledne srazily dvě tramvaje typu T14 Porsche. Informaci Novinkám potvrdila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Článek

"Na příjezdu od Jiráskova mostu došlo k srážce dvou souprav. Nikdo nebyl zraněn, ale došlo k úplnému zablokování dopravy v místě," uvedla Rösslerová s tím, že nehoda byla nahlášena krátce po čtvrté hodině.

Obě tramvaje jezdily na lince 16. Jedna jela z Karlova náměstí na Smíchov, druhá v protisměru. Srazily se v průjezdu křižovatkou, kde koleje tvoří esíčko. Jedna z tramvají v ohybu vykolejila a narazila do protijedoucí. Má poškozenou kabinu řidiče, na druhé tramvaji je rýha až do poloviny vozu.

Nábřeží bylo na hodinu zablokované, provoz na místě řídila policie. Příčiny a bližší okolnosti nehody nejsou zatím známé.

Tramvaje ze Smíchova jezdily odklonem přes Újezd, z Karlova náměstí přes Výtoň. "Cestující v metru o nehodě informuje hlášení," řekla mluvčí Dopravního podniku Ilona Vysoudilová.

Nabourané tramvaje odstranili hasiči krátce po 17:00 a provoz byl plně obnoven

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám