Hlavní obsah

Muž prohlášený za mrtvého vstal kriminalistům pod rukama a odešel

Právo, Radek Plavecký
Benešov

Jen těžko uvěřitelnou historkou se může od středeční půlnoci chlubit čtyřiatřicetiletý muž z Benešovska. Záchranáři jej prohlásili za mrtvého, ale on se po chvíli probral pod rukama policistů.

Článek

Krátce po středeční půlnoci si posunovač benešovského nádraží všiml v kolejišti ležícího těla a hned zavolal záchranku a policii. Přivolaný lékař středočeské záchranné služby tělo ohledal a řekl, že muž je mrtvý.

"Lékař zkonstatoval smrt, ale na místě nám neřekl příčinu. Pak odjel sepisovat úmrtní papíry, řekl nám, abychom nařídili pitvu, a předal nám tělo,“ popsala situaci na benešovském nádraží mluvčí tamní policie Zuzana Stránská.

S policisty se začal normálně bavit, uvedl, že si vůbec nic nepamatuje a že netuší, jak se na koleje dostal.
mluvčí policie

Tělo začali ohledávat kriminalisté, netušili, že je čeká šok. Pod jejich rukama se najednou muž probral.

„S policisty se začal normálně bavit, uvedl, že si vůbec nic nepamatuje a že netuší, jak se na koleje dostal,“ dodala Stránská s tím, že policisté muže testovali na alkohol a drogy, ale nic z toho za jeho nevysvětlitelný stav nemohlo.

Samozřejmě udělal chybu, je to selhání, které by se stát nemělo, ale na druhé straně i lékaři jsou jenom lidi.
ředitel záchranné služby

Šéf středočeské záchranky Martin Houdek o zasahujícím lékaři uvedl, že se jedná o velmi zkušeného lékaře.

„Samozřejmě udělal chybu, je to selhání, které by se stát nemělo, ale na druhé straně i lékaři jsou jenom lidi, byly tam ztížené podmínky. Naštěstí nedošlo k poškození člověka. Teď sbíráme informace, co se na místě dělo, zda lékař nezanedbal obvyklé postupy. Zatím z toho nechci vyvozovat žádné konečné závěry, ale rozhodně se ho nechci zbavovat,“ řekl právu Houdek.

Reklama

Výběr článků

Načítám