Hlavní obsah

Děda nechal vnučky před hospodou, po pár panácích už je nenašel

Novinky, Petr Nový
Zlín

Šedesátiletý muž se v pondělí po poledni svérázným způsobem staral o své dvě svěřené malé vnučky. Dívky ve věku šest a tři roky nechal před hospodou v Malenovicích u Zlína, zašel si podle svých slov na pár panáků. Když vyšel ven, zjistil, že dívky už tam nejsou. Měl však štěstí, neboť se jich ujal muž, který dívky znal.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž se obrátil v pondělí po jedné hodině odpoledne na strážníky s tím, že měl na starost vnučky, které ale nechal bez dozoru před restaurací, kam si zašel na pár panáků. Když po nějaké době, kterou nebyl schopen určit, vyšel ven, dívky byly pryč.

„Strážníci po dívenkách intenzivně pátrali až do 13:42 hodin, kdy je obě nalezli na blízké čerpací stanici. Sem je naštěstí odvedl muž, který je obě znal a věděl, že pracovnice benzinky má telefonní kontakt na jejich dědečka. Obě byly bez zranění a v pořádku,“ řekla mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Jejich dědeček se ale nacházel v silně podnapilém stavu, dechová zkouška prokázala 1,7 promile alkoholu. Proto strážníci kontaktovali rodiče dívek a děti převezli do jejich bydliště k matce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám