Hlavní obsah

Záchranáři oživovali v Praze ženu a dohadovali se s řidičem, kterému vadily sanitky

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Náročný zásah s úspěšným koncem absolvovali v pondělí ráno pražští záchranáři. Podařilo se jim oživit ženu, kterou postihla náhlá zástava krevního oběhu. Kromě samotného oživování se museli záchranáři dohadovat také s řidičem audi, kterému vadilo, že sanitní vozy zablokovaly průjezd ulicí.

Článek

Ihned po oznámení kolapsu 59leté ženy vyslala do Ambrožovy ulice na Žižkově dispečerka tři vozy, tedy lékařský tým, posádku velké sanitky a  další vůz se speciálním přístrojem na mechanickou masáž srdce a gelovými obklady sloužícími ke snížení tělesné teploty člověka.

V ulici ale narazili záchranáři na řidiče audi, kterému se nelíbilo, že technika záchranářů dočasně omezila průjezd místem. Podle mluvčí pražské záchranky Jiřiny Ernestové měl větší počet vozů záchranářů na místě v této situaci své opodstatnění.

Záchranáři se s mužem příliš dlouho nebavili, spěchali za svou prací k postižené ženě.

„Manžel postižené ženy prováděl pod telefonickým vedením dispečerky záchranné služby laickou masáž srdce, která je u takovýchto stavů stěžejní,“ řekla mluvčí Ernestová.

První profesionální posádka byla na místě za osm minut od přijetí tísňového volání a pokračovala v resuscitaci. „Po obnovení srdeční činnosti s využitím podchlazení pacientky byla žena převezena na kardiologickou jednotku nemocnice na Vinohradech,“ doplnila Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám