Hlavní obsah

Rodiče v Brně mučili syna připínáčky na patách a týrali ho hladem

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Horor zažíval na vlastním zuboženém těle sedmiletý školák z Brna. Rodiče ho každodenně trápili hladem a dokonce ho i mučili velmi bolestivým způsobem. Při výšce 102 centimetrů vážil před odhalením případu pouze 13 a půl kila, což odpovídá normální váze zhruba čtyřletého dítěte.

Článek

„Jako z koncentráku. To mě napadlo okamžitě, když jsem chlapce poprvé viděla při vyšetřování bez šatů. Byla to hrůza a děs. Postupně jsem však zjišťovala, že hlad není to jediné, čím ho rodiče z Brna mučili,“ uvedla k nezvyklému případu, který v těchto dnech začal projednávat Městský soud v Brně, vyšetřovatelka Michaela Kučerová.

Hoch, který vyšel z chudších poměrů jako čtvrté a nechtěné dítě rodičů měl takový hlad, že kradl spolužákům ve škole svačiny. Když se na to přišlo, donutily ho okolnosti k děsivé vynalézavosti, kdy při touze po jídle vykrádal svačiny spolužákům z jiných pater školy, protože ve třídě si již na to netroufal.

Do bot a na paty mu otec lepil připínáčky a hocha pak v hrozných bolestech nutil i hodiny běhat a skákat po pokoji.
policista

Jeho matka přitom okolí tvrdila, že chlapec je nemocný, má speciální dietu, vyrážky a podobně. Na případ upozornil policii orgán sociální péče. Ve škole se na to nemohlo přijít delší dobu i proto, že matka hocha neposílala často do školy s tím, že mu sama pro nemoc psala omluvenky a také školu během roku vystřídala.

Jako hyperaktivní dítě byl doma neustále bit. “Kromě obligátních facek, bití řemenem, vařečkou i pěstmi i zkušené kriminalisty šokoval způsob mučení, který synovi aplikoval jeho otec. Do bot a na paty mu lepil připínáčky a hocha pak v hrozných bolestech nutil i hodiny běhat a skákat po pokoji. Kruté divadlo ještě vylepšovali nadávkami,“ popsal policista Pavel Šváb.

Rodičům odebraly úřady další děti

Po hospitalizaci v nemocnici, která mu zřejmě zachránila život, přibral hned za první měsíc chlapec pět kilogramů. Už několik měsíců je v péči dětského domova, kde vyrostl díky pravidelné stravě o deset centimetrů. Podle vychovatelů se také výrazně zklidnil.

Rodiče, kterým byli odebráni všichni starší sourozenci týraného chlapce, mohou být odsouzeni až na osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám