Hlavní obsah

Na plese se porvali policisté, facku dostal i starosta a krajský zastupitel

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žabčice

Padla facka, padla na sále. Rvačkou dvou policistů, do které se připletl i starosta obce a jihomoravský zastupitel Vladimír Šmerda (ODS) vyvrcholil v neděli nad ránem oblíbený ples v Žabčicích. Oba aktéry, z nichž jeden byl kvůli zranění ošetřen, čeká nepříjemné vysvětlování na policejní inspekci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Rvačku mezi policisty bude muset vyřešit policejní inspekce. Ilustrační foto

Článek

Jako ve známé lidové písničce vyvrcholil v neděli nad ránem myslivecký ples v obci Žabčice na Brněnsku. Po silné hádce dvou mužů, kteří už měli zřejmě dost vypito, došlo na rány pěstí. Facku „koupil“ i starosta Šmerda, který je otcem jednoho ze rváčů - policisty Vladimíra Šmerdy.

„Pořádně nevím, o co mezi nimi šlo. Snažil jsem se je ale uklidnit a když se do sebe pustili, tak jsem je chtěl od sebe odtrhnout,“ řekl Novinkám starosta Šmerda. Jak doplnil, byli oba kohouti už natolik v ráži, že dostal facku i on.

„Docela mě to rozladilo, bylo to asi ve dvě ráno, už jsme chtěli jít s manželkou domů, když se to stalo. Po ráně jsem upadl na zem a ještě si od bláta zašpinil kabát. Dál jsem se už o rváče nezajímal a odešli jsme domů. Ošetření jsem nepotřeboval,“ popsal incident Šmerda.

Ke konfliktu byla poté některým z účastníků bálu přivolána policejní hlídka. „Muži byli mimo službu, zábavy se účastnili ve svém osobním volnu. Ovšem vzhledem k tomu, že jsou to policisté, případem se zabývá policejní inspekce. Žádné bližší informace k incidentu nemáme,“ uvedl policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám