Hlavní obsah

Opilec v Ostravě surově zbil řidiče, který ho nenechal ohřát v autobusu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální napadení řidiče městského autobusu vyšetřuje policie v Ostravě. Motivem útoku ze strany 25letého muže byla podle policie skutečnost, že řidič nechtěl potácejícího se opilce pustit do zaparkovaného autobusu, aby se ohřál.

Foto: Aleš Honus, Právo

Autobus ostravského dopravního podniku.

Článek

Incident se odehrál už 5. prosince ráno na konečné zastávce Nová huť – koksovna. Policie o něm ale informovala až nyní, kdy podezřelého muže obvinila z vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví. Řidič je dosud na nemocenské, utrpěl rozsáhlé a velmi krvavé pohmožděniny v obličeji a v oblasti žeber.

„Podezřelý napadl 59letého řidiče autobusu brutálně fyzicky jen proto, že jej nechtěl vpustit do vozidla, aby se ohřál. Řidiče bil pěstmi do obličeje. Když už pak ležel na zemi před autobusem, ještě do něj kopal,“ uvedl mluvčí policie Petr Svoboda. Útok podezřelý doprovázel výhrůžkami zabitím a vyčítal mu: „Ty mě chceš nechat zmrznout?“

Na konečnou zastávku hned vyrazila policejní hlídka, která agresora zadržela a převezla ho na záchytku. „Poté si celý případ převzali kriminalisté, kteří vyslechli svědky a provedli ohledání místa činu. Podezřelý je stíhán na svobodě a za výše uvedené trestné činy mu hrozí až čtyřletý pobyt ve věznici,“ dodal Svoboda.

Podle mluvčího Dopravního podniku Ostrava Miroslava Albrechta šlo o jeden z nejbrutálnějších útoků na zaměstnance za několik posledních let. „Řidič je stále ve stavu pracovní neschopnosti. Šlo opravdu o brutální napadení,“ řekl Albrecht.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám