Hlavní obsah

Vandalové ničili policejní vůz přímo pod městskou kamerou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva mladíky ve věku 18 a 21 let zadrželi v pátek policisté z policejního oddělení v pražských Kyjích. Stalo se tak jen chvíli potom, co poškodili policejní vozidlo. Ke své smůle si nevšimli kamery, která je sledovala.

Článek

Oba byli odhaleni díky městskému kamerovému systému. Kamera je zachytila krátce po půl deváté večer právě ve chvíli, kdy si začali nápadně obcházet služební vozidlo zaparkované v ulici Vašátkova před domem, kam byli policisté přivoláni k zákroku.

„Po krátké obhlídce se oba mladíci rozhodli k rychlé akci. Ve vteřině ukopli obě boční zrcátka u služební oktávie, a způsobili tak škodu kolem osmi tisíc korun. Hned poté začali z místa utíkat. To ale netušili, že je kamery neustále sledují,“ řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

Bylo proto jen otázkou chvíle, kdy policisté muže vypátrali a zadrželi nedaleko místa činu. Za poškození cizí věci jim hrozí trest až jeden rok odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám