Hlavní obsah

Cyklista přepadával banky, pošty a sázkové kanceláře

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Plzeňským krajským kriminalistům se podařilo dopadnout 35letého muže ze Sušicka, kterého podezřívají z přepadení desítek bank, pošt a sázkových kanceláří. Na loupežné výpravy se vydával v sedle jízdního kola. K personálu se choval agresivně. Jednu z pokladních dokonce zranil tak, že musela být ošetřena v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Lupič používal k útěku kolo. Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o velký úspěch v práci policistů, kdy se jim podařilo objasnit tak velké množství případů,“ řekla mluvčí policie Hana Jehlíková. Podle ní k loupežím došlo od ledna 2007 až do března letošního roku. Bližší podrobnosti chce policie sdělit v pondělí na mimořádné tiskové konferenci.

Muž má na svědomí například přepadení Komerční banky v Kralovicích na severním Plzeňsku. „Do banky přišel muž maskovaný čepicí. Bez jediného slova mrštil kámen do skleněné přepážky, která se rozbila. Pokladní utekla do zadní místnosti. Lupič shrábl peníze a nacpal si je za bundu. Z místa odjel na připraveném jízdním kole. Pravou nohavici měl vyhrnutou, aby se mu kalhoty nedostaly do řetězu,“ popsal loupež z loňského listopadu šéf místních kriminalistů Vlastislav Fiala.

O několik týdnů později udeřil lupič na poště v Horažďovicích. „Pachatel překonal přepážku a násilím přinutil obsluhu k vydání hotovosti,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Martina Zoubková. Maskovaný muž ozbrojený pistolí zranil na hlavě třiapadesátiletou pracovnici pošty, která se mu postavila na odpor. S lupem pak odjel na kole, které později policisté našli v řece.

Lupiči hrozí za loupeže mnohaleté vězení. Soud ho poslal do vyšetřovací vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám