Hlavní obsah

Závistivec v Pardubicích zapaluje luxusní auta

Právo, ner
Pardubice

Zatím neznámý pachatel řádí po nocích v Pardubicích na pravém břehu Labe a zapaluje luxusní auta. Policie zatím nemůže znát ani motiv. Jen vyšetřovatel hasičů naznačuje, že podle způsobu provedení mohlo jít o stejného člověka. Možná mstivého, možná jen závistivého.

Článek

„Pardubičtí hasiči vyjížděli 25. srpna ve 23.44 hodin k požáru osobního vozidla v Lexově ulici v Pardubicích. Při příjezdu hasičů bylo již zaparkované osobní vozidlo Audi TT v plamenech. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun,“ popsala první případ mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. „Požár byl založen úmyslně. K podpálení vozidla byla použita zápalná láhev,“ tvrdil vyšetřovatel HZS.

K dalšímu, prakticky stejnému případu došli o hodinu a tři minuty později na místě vzdáleném jen stovky metrů. „V ulici Sedláčkova v Polabinách hořel Mercedes S400 DCI Long. Před příjezdem hasičů se o uhašení hořícího automobilu snažili strážníci městské policie. Požár byl založen úmyslně pomocí nádoby s hořlavou kapalinou. Díky okamžitému zásahu se podařilo na mercedesu uchránit hodnoty ve výši 150 tisíc korun,“ dodala Vendula Horáková.

Letos na jaře pardubický soud uzavřel případ starších manželů z Polabin, kteří obřím hřebem ve špalku likvidovali pneumatiky zaparkovaných aut. I oni si vybírali ty nejdražší. Dostali podmíněný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám