Hlavní obsah

Motorkář chtěl uplatit policisty svým strojem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Řidič motocyklu, který nadýchal při silniční kontrole alkohol, chtěl na Karlovarsku vyřešit situaci úplatkem. Neoblomné policisty však nezlákala ani nabídka motocyklu, který jim řidič nabídl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž z Ostrova je nyní podezřelý z trestného činu podplácení. „Jednatřicetiletého motorkáře stavěla hlídka na silnici v obci Kyselka část Radošov. Muž se podrobil dechové zkoušce která ukázala, že před jízdou pil alkohol,“ řekla mluvčí policie Kateřina Dohnalová.

Řidič Suzuki měl poté nabídnout hlídce úplatek ve výši dvou tisíc korun. Při negativní reakci policistů jim mladý řidič sdělil, že má v kapse dvacet tisíc korun, které jim dá, když ho nechají jet.

„Policisté byli neoblomní a muži sdělili, že jeho chování bude řešeno. Poté nabídl hlídce svůj motocykl se slovy, ať si vše ještě rozmyslí. Muž skončil na policejní stanici,“ doplnila Dohnalová.

Za trestný čin podplácení hrozí muži trest až šest let, propadnutí majetku nebo peněžitý trest. Pokud by se zodpovídal jízdy pod vlivem alkoholu, hrozil by mu nižší trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám