Hlavní obsah

Žák autoškoly řídil pod vlivem alkoholu na závěrečných zkouškách

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Neskutečnou dávku drzosti v sobě našel devětadvacetiletý muž z Uherského Hradiště. V pátek dopoledne přišel opilý na závěrečné zkoušky v autoškole, navíc šlo o opravnou jízdu. Jeho stav náhodně odhalila policejní hlídka při běžné silniční kontrole.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

K jejich překvapení žák autoškoly za volantem nadýchal jedno a půl promile alkoholu.  „Nyní nezaměstnaný muž se chtěl stát údajně profesionálním řidičem,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Podle policistů zřejmě instruktorka na svém žákovi nic nepoznala. Proto spolu nasedli do vozu a vyrazili do ulic. „Asi po dvou kilometrech vůz zastavili dopravní policisté a nestačili se divit. Řidič při první dechové zkoušce nadýchal 1,41, při druhé dokonce 1,51 promile alkoholu,“ potvrdila mluvčí.

Jeho sen o profesionálním řidiči se tak zřejmě rozplynul. Už nyní je jisté, že páteční opravnou zkoušku nedokončil. Požití alkoholu alespoň dál nezapíral a přiznal se.

Troufalý žák autoškoly nejenže nezískal řidičák, ale je rovněž podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až jeden rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám