Hlavní obsah

Hroznýš nalezený u hřbitovů uhynul

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Svůj boj o život prohrál o víkendu hroznýš, kterého někdo odložil u pražských Olšanských hřbitovů do prádelního koše a ponechal ho jeho osudu. Přes veškerou snahu veterinářů had o víkendu zemřel. O poznání lépe se vede belgickému ovčákovi, kterého krutě bil jeho majitel. Zvíře už se pomalu vrací do běžného psího života.

Článek

„Hroznýš bohužel byl v příliš zuboženém stavu a o víkendu uhynul,“ řekla v pondělí Novinkám mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová. Dva metry dlouhého hroznýše královského někdo odložil u pražských Olšanských hřbitovů do prádelního koše a ponechal ho jeho osudu.

Plaz byl nalezen ve čtvrtek v kritickém stavu, od té chvíle veterináři bojovali o jeho život. Koš byl na žižkovské straně hřbitovů, had mohl být uvězněný až půl roku. U hřbitova ležel ve vlastních výkalech, měl velmi špatně sloupanou kůži, byl téměř slepý. [celá zpráva]

Belgický ovčák se zotavuje

„Ovčák se má dobře, při venčení zvedá nohu, sám žere, pije a chodí ven a začal si hlídat své území, takže jeho šance jsou snad velmi dobré,“ doplnila Přikrylová k druhému případu týrání zvířat z poslední doby.

Případ se stal minulé pondělí večer v pražských Vysočanech. Muž udeřil svého psa několikrát kladivem přímo do hlavy. Odchytová služba převezla těžce zraněné zvíře do útulku, kam současně na pomoc spěchal i veterinář. [celá zpráva]

Pes se podrobil akutní operaci ze které se pomalu zotavuje. Útočník skončil v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích a policisté ho kvůli jeho zdravotnímu stavu zatím nemohli vyslechnout. Důležitý bude výrok lékařů o tom, zda byl za své jednání odpovědný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám